• 12.4.2024 Medzinárodný deň florbalu

    12.4.2024 Medzinárodný deň florbalu

    "S florbalkami opäť do školy! Dňa 12.04. oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu - aj tentoraz unikátnym spôsobom. Všetci chlapci a dievčatá si môžu priniesť do školy svoje florbalky, alebo si ich požičať od svojich kamarátov a zahrať si počas dňa florbal v telocvični, či na školskom dvore. Oslávme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Váš Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky".

  • Zápis do školy

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis ´24.

    Zápis do školy

  • ZÁPIS pre šk. rok 2024/25

    Na známosť sa všetkým dáva, že 8. apríla od 12:30 hod. zapisujeme všetkých nových kamarátov!!! Už sa na Vás tešíme!

  • Jarné upratovanie 2024

    Poď s nami aj túto jar upratať odpad v našom okolí. Budeme sa tešiť z krásneho, čistého a hlavne zdravého životného prostredia.

  • DOD 2024

    Milí rodičia, starí rodičia, tety, ujovia, kamaráti, budúci školáci, malí škôlkári a všetci, ktorí ste zvedaví....srdečne Vás pozývame stráviť príjemné, poučné a hlavne veselé dopoludnie s nami, školákmi. 21. marca sa otvoria dvere našej školičky a Vy môžete nazrieť na vyučovanie ako pozorovateľ do ktorejkoľvek triedy. Už teraz sa na Vás tešíme!!!

  • Jeden deň školákom alebo návšteva v 1.A

    Vážení rodičia!
    My, už školáci - prváci, pozýva svojich kamarátov a možno budúcich spolužiakov (predškolákov), stráviť jeden deň ako školák v 1.A triede. 
    6.marec 2024 je vyhradený pre otvorené vyučovanie pre predškolákov bez rodičov. Ráno o 8.15 hod. si pre kamarátov prídu naši učitelia do MŠ a presunú sa s nimi hromadne do ZŠ. Tam ich už počkáme my, prváci! Spolu strávime 4 vyučovacie hodiny. Na daný deň je v rozvrhu Zábavná angličtina, Hudobná výchova, Jazyk a komunikácia – Čítanie, písanie a Rozvoj komunikačných zručností. Veríme, že svojmu budúcemu žiačikovi umožníte vyskúšať si zodpovednosť školáka pri učení!
    Po ukončení vyučovania sa kamaráti presunú s našimi učiteľmi späť do MŠ. 

    Ak máte o akciu záujem, nezabudnite vypísať Informovaný súhlas v MŠ!   

     

                                                                                                                Vaši kamaráti z 1.A

  • Korčuľkovo 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Korčuľkovo 2024.

    V zdravom tele zdravý duch. Na chvíľočku sme zabudli na školské lavice, aby sme si užili trošku zimy a ľadu. Zdokonaľovali sme sa v korčuliarskych zručnostiach, zahrali si hokej a užili si zábavy na Zimnom štadióne v Sabinove. Pre niektorých prvé úspešné pokusy o korčuľovanie, pre iných preverenie doterajších zručností. Už sa tešíme na najbližšiu návštevu. Ľad bol super-ĎAKUJEME! 

  • 14. február: Valentín

    Zapoj sa a poteš svojou kresbičkou či básničkou, možno pekným slovom každého, na kom Ti záleží. 

  • Gašparko - Ako sa čert dostal do neba

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Gašparko - Ako sa čert dostal do neba

  • Ako sa čert dostal do neba

    V pondelok, 12.2.2024, nás poteší svojim bábkovým divadlom pani Mihoková. Tentoraz sa dozvieme, že čertovi Frólišovi sa v pekle nepáči. Dostane sa až do neba. Nechá si ho tam Svätý Peter?

  • Karneval

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

    V piatok, 2. februára 2024, sa naša škola premenila na kúzelné kráľovstvo rozprávok. Na chodbách sme mohli stretnúť Avatara, víly, Spidermanov, zvieratká ... Naozaj krásne a čarovné bytosti! Fašiangovú veselicu sme si všetci poriadne užili. Zasúťažili sme si, vytancovali sa do sýtosti...a už teraz sa tešíme na budúci rok!

  • Karneval

    Už sa blíži február, bude teda karneval?

  • OZNAM - VIANOČNÉ PRÁZDNINY 2023

    Vianočné prázdniny podľa MŠVVaŠ pre, žiakov ZŠ začínajú v pondelok 27. decembra 2023, a končia 5. januára 2024.

    Začiatok vyučovania po prázdninách bude 8. januára 2024 (pondelok).

  • Oznámenie o riaditeľskom voľne

    Riaditeľka školy oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka  v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z., poskytuje žiakom školy riaditeľské voľno na deň 22.12.2023 (piatok) z organizačných dôvodov.

    Školský klub detí  nebude v prevádzke.

    Vyučovanie bude pokračovať po vianočných prázdninách 8.januára 2024 (pondelok).

    Ďakujem za pochopenie!

                                                                                                                           PaedDr. Mária Pekárová   

                                                                                                                                    riaditeľka školy

  • SÚŤAŽ S PAPAGÁJOM

    Milí žiaci,
    zapojili sme sa do súťaže so Slovíčkovým PAPAGÁJOM o:
    • 2.000 EUR pre školu
    • PlayStation 5 pre žiakov

    Žreby do súťaže získame tak, že sa naučíte nové anglické slovíčka a nakŕmite PAPAGÁJA. Čím viac slovíčok sa naučíš, tým viac žrebov získaš ;)

    Prihlasovanie tu: bezkriedy.sk
     

    Účasť pre Teba aj školu je úplne zadarmo a čím viac žrebov získame, tým máme vyššiu šancu vyhrať. 
     
    Držíme si palce v súťaži a prajem veľa zábavy.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

    Aj tento rok sa chceme spolu s deťmi zapojiť do tejto krásnej celoslovenskej výzvy. 

    Veďme spolu deti k ľudskosti, dobrovoľníctvu a k úcte k starším.

     

  • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

      Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee.

    ​​​​​​​  Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.  V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa môžu zlepšiť skutočne všetci žiaci a slovíčka sa naučia vrátane správnej výslovnosti. Aplikácia navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači.

      Triedy aktuálne súťažili v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny nielen pre seba, ale aj pre vyučujúcich a pre našu školu. Súťažíme aj o príspevok na modernizáciu škôl v hodnote 6 000 €. Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na:

    www.wocabee.app/sutaz

    ​​​​​​​

    Skutočne najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité.

  • JESENNÉ PRÁZDNINY

    Milí žiaci! 

    Je tu prvá prestávka v našom školskom snažení - jesenné prázdniny. Oddych a relax začína 30.10.2023 a končí 31.10.2023 (pondelok a utorok). 1.11.2023 (streda) je štátny sviatok. V škole na vyučovaní podľa rozvrhu sa stretneme v štvrtok, 2.11.2023. Keďže na tento deň pripadá aj Pamiatka zosnulých, v rámci triednickej hodiny sa spolu so svojou triednou či triednym učiteľom prejdete na cintorín. Môžte si doniesť sviečku. 

    Pekné prázdniny!!!

  • Jazykový WocaBee šampionát 2023

     

    ​​​​​​​

    Three, two, one, let´s go try to win with wocabee ;)

    Všetky informácie nájdete 

  • UPRACME SLOVENSKO

    UPRACME SLOVENSKO - jeseň 2023

    Hoci sme malí, veľmi nám záleží na tom, aby aj príroda dostala šancu na lepší život. Skôr, ako sa odoberie na zimný spánok, sme s pomocou svojich učiteľov pomáhali vyčistiť celé okolie školy. Keďže nám práca išla "odruky", vybrali sme sa ulicami obce. Veríme, že dospelí obyvatelia si z nás zoberú príklad! Ak nás aj nepodporia účasťou pri upratovaní, aspoň nám ukážu príklad, ako Prírodu neznečisťovať! My už vieme, že papieriky, plechovky, ohorky...nepatria na zem, ale do triedeného odpadu. Aj to sme sa v piatok, 29.9.2023, v našej školičke naučili. Za pomôcky ďakujeme Upracme Slovesnko, o.z. a Lidl. :)

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Uzovské Pekľany
    Uzovské Pekľany 131
  • +421 51 459 4398

Fotogaléria